Välkommen till Plantedli

En webshop specialiserad på krukor, vaser och inredning för dina växter

Vi älskar krukor. Det kanske låter banalt men vi gör verkligen det. Därför vet vi också hur svårt det kan vara att hitta den där speciella, unika krukan som passar både ditt hem och din växt.

Vårt mål är att ha det bästa utbudet av snygga, unika krukor som framhäver dina växter och fungerar som inredningsdetaljer i sig själva. Vi är passionerade om att lyfta fram krukan i inredningssammanhang och sätta krukan i ett mer långsiktigt perspektiv, långt bort från slit och släng-mentaliteten med billiga krukor som köps för att kort därefter slängas bort.

På Plantedli hittar du krukor, vaser och inredning med hög designgrad och kvalitet, att älska och använda länge.

Mod, passion och snygga krukor – historien bakom Plantedli

Allt började med en palm. Vi hade precis flyttat till hus och den nya hallen KRÄVDE en stor palm (ni som vet, ni vet). Min man trodde knappt sina öron, jag var känd för mina o-gröna fingrar och nu ville jag köpa en stor, dyr växt. Ekonomisk som han är, min man (läs: lite snål), ställde genast motkravet att jag först måste bevisa att jag på eget bevåg kunde hålla liv i våra befintliga, otroligt ledsna krukväxter. Sagt och gjort och innan någon av oss visste ordet av hade jag blivit en så kallad crazy plant lady (det är en grej, finns en hashtag för det och allting).

Så en palm blev till tio, femton och kanske till och med tjugo krukväxter i varierande form och storlek och en fråga uppstod ganska snart. Var finns alla snygga krukor? Trots att jag var intresserad av både inredning och växter hade jag huset fullt av tråkiga och vissa rent av fula krukor. När jag letade efter en specifik färg eller form på kruka, fick jag leta med ljus och lykta i otaliga inredningsbutiker och växthus och om jag mot förmodan lyckades hitta en som jag tyckte var snygg passade den aldrig växten. Ofelbart. Någon borde göra något åt det här, tänkte jag. Och under min andra föräldraledighet ändrades den tanken sakteligen till att JAG borde göra något åt det här. Den tanken blev till slut en så tydlig plan att jag inte hade något val – jag fick helt enkelt samla lite mod, säga upp mig från mitt trygga jobb som jurist och följa min passion genom att starta företaget som gör det enkelt för alla att hitta massor av snygga och unika krukor.

Och nu är vi här. Välkommen till Plantedli!

Plantedli rekommenderar

Hos Plant Queen hittar du växter i tiden som förgyller ditt hem & berikar din vardag. Alla växter är uppdrivna i liten skala!

Plantqueen.se

Snyggaste självbevattningen till dina växter hittar du hos Plantstraws – for thirsty plants and picky plant people.

Plantstraws.se

Vill du läsa mer om växter? Kolla in Plantbyrån, en blogg om krukväxter, odling och allt annat som hör ämnet till.

www.plantbyran.se

By Faux, exklusivt utvalda konstgjorda blommor, växter och växtväggar.
www.byfaux.se

Våra snygga miljöbilder är fotograferade av bästa 

www.emelieotterbeck.com

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.