Återanvänd julens grönska till nyår

Våra fem bästa tips hur du återanvänder julens grönska till nyår

Återanvänd julens grönska till nyår! Det är så mysigt att förbereda för jul och många börjar gärna dekorera i god tid. Men nu när julen är över så är det skönt att städa undan tomtarna och göra sig redo för det nya året! Men det finns något som du kan (och BÖR) återanvända till ditt nyårsfirande – nämligen grönskan!

Återanvänd julens grönska till nyår – våra bästa tips! 

1. Gör en välkomstmatta

Har du mycket granris över? Gör en trevlig gång eller välkomstmatta av granris åt dina nyårsgäster. Det är både superfint och gör så du slipper få in massa snö! Plus att dina gäster kommer att uppskatta gesten och känna sig lite extra välkomna. Som en röda mattan! Ja, fast grön då.

2. Gör en vacker nyårsbukett

Både granris och eukalyptus kan du med fördel återanvända i en vacker nyårsbukett. Tillsätt bara ett fång krispigt vita tulpaner så är nyårskänslan fixad! Eller varför inte vackra hyacinter, om du ändå har hemma. De perfekta vaserna hittar du här

3. Gör en juldukning

Den finaste dukningen gör du genom att lägga kvistar av eukalyptus eller granris på mitten av bordet och ta en liten ljusslinga runt det gröna. Fina servettringar gör du enkelt genom att vira ett jutesnöre runt en linneservett (och den får gärna vara skrynklig – yay!). I jutesnöret fäster du lite gran eller en eukalyptuskvist, gärna tillsammans med en torkad blomma i färgsättningen för din dukning. Så snyggt!

4. Glamma till ditt gröna

Om du ändå känner för ett riktigt glittrigt nyår så kan du glamma till ditt gröna genom att spraya det i silver eller guld. Testa med bland annat eukalyptus eller grenar med bär och använd till dukning eller i en bukett i en snygg vas. Fest! Tips – använd din snygga kruka som vas men ställ då gärna buketten i ett glas eller en burk med vatten i krukan. Då får buketten snyggast form och du riskerar inte läckage. 

5. Spara julrosen och andra julblommor

Släng för guds skull inte din vackra julros när blomningen är över! Förvara den svalt och plantera ut i trädgården när det är frostfritt så kan du njuta av den i många år framöver. Om du vill ge dig på ett litet projekt kan du försöka övervintra båda dina amaryllis- och hyacintlökar. Sköt dem som krukväxter och låt dem vila på hösten så kan de blomma även nästa jul. Återbruk när det är som bäst!

 

Och så klart – ett riktigt Gott Nytt år önskar vi er! Börja året med att göra fint med växter och blommor, inredningen hittar du här. Se hela vårt sortiment.

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.