Kruktrender hösten 2020

Äntligen dags att rapportera kruktrender hösten 2020

Äntligen kommer vår rapport över kruktrender hösten 2020! En märklig sommar, färgad av den pågående pandemin, är nu över och vi går in i årets allra mysigaste årstid. Någon mer som så smått börjar känna för att göra en härlig boeuf bourguignon, sippandes på ett mustigt glas rött omsvept av en mysig kofta? En härlig sak med hösten är ju också en omstart på designfronten, med spännande nyheter och nya trender. Vi tror ju på krukor i ett långsiktigt perspektiv och inte som trendiga slit- och slängprodukter men visst är det kul att någon gång uppdatera sina favoritväxter med en kruka i höstens härligaste färg! Man kan också uppdatera trendigheten på sina befintliga krukor med hjälp av placeringen av dem.

 

Kruktrender hösten 2020

Terrakotta!

Ja, vi håller med – terrakotta är så klart en riktig klassiker när det kommer till färger på krukor men i år är de klassiska terrakottakrukorna mer populära än någonsin! För en mer rustik och bohemisk känsla är de patinerade lerkrukorna perfekta både inomhus och på uteplatsen eller balkongen.

 

En mer stilren tolkning får man med terrakottafärgade designade krukor som till exempel Kana Pot från OYOY eller Ursula Antler. Båda fungerar utmärkt även som stora vaser till din fylliga torkade bukett – ännu en av höstens trender som du kan läsa mer om nedan. Även andra jordfärgade krukor är fortsatt populära.

Stilleben av krukor och vaser

En av de viktigaste bland kruktrender hösten 2020 är att göra ett trendigt stilleben! Blanda gärna krukor av olika former och vaser i ditt stilleben och håll ett enhetligt tema genom att välja en eller ett fåtal färger som är fina ihop. Lämna med fördel några av krukorna eller vaserna tomma, det bidrar till en snygg och stilren enhet, och i de andra placerar du snygga växter, gärna i kombination med torkade växter.

 

 

Krukor med fötter

Krukor med små fötter eller ben har kommit smygande de senaste åren men nu har trenden fullkomligt exploderat. En kruka med fötter lyfter fram din vackra växt lite extra och skillnaden i höjd på dina krukor gör din fönsterbräda lite mer dynamisk och intressant. Vi har massor av krukor på fötter på väg in! Håll koll på shopen.

tvådelade krukor

Vitt men ändå kul

En stor trend som kom under sommaren och som minst sagt ser ut att hålla i sig till hösten är vitt, vitt, vitt! Vita krukor som ju har haft lite av en tråkighetsstämpel är nu högsta mode, framför allt om de har ett designelement såsom ränder, ”sömmar” eller skulpturala former. Och alla vita nyanser funkar, från krispigaste vitt till mattaste greige. 

 

Stora torkade buketter i kruka

Torkade blommor håller i sig som en av våra kruktrender hösten 2020. Föregående års stilrena pampasgräs får dock den här hösten konkurrens av stora, pampiga, yviga och härliga buketter av torkade växter och blommor – gärna i kombination med färska som man kan ta bort och torka efterhand. Var inte rädd för färgade torkade växter, de är snygga som kontrast till de mer jordiga tonerna. Ställ i en stor vacker kruka för bästa blickfång!

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.