Skötselråd hyacinter

Våra fem bästa skötselråd hyacinter

Skötselråd hyacinter – nu är det dags! Äntligen får vi ha julblommor i hela huset och inget säger väl jul som vackra, väldoftande hyacinter. Här är våra fem bästa skötselråd för hyacinter!

Skötselråd hyacinter

1. Många hyacinter i en kruka

I år planterar vi mer än gärna många, många hyacinter på ett och samma ställe. Det kan vara i en klassisk julgrupp ihop med andra växter eller att man använder en större kruka och planterar flera hyacinter tillsammans. Snyggt både att blanda hyacinter i många olika färger i en mer lekfull kruka och att göra ett mer stilrent alternativ med enfärgade hyacinter och en mer klassisk kruka. Läs mer om årets jultrender för växter och blommor här. 

2. Som snittblomma i en bukett

Glöm inte att använda hyacinter som snittblommor! Låt hyacinterna stå i en vacker vas tillsammans med lite granris, amaryllis och eukalyptus för den riktiga julkänslan. Och doften!

3. Tänk på att hyacinter är giftiga 

Se till att ställa hyacinten så att inte små barn eller husdjur kommer åt eftersom hyacinten kan vara giftig i större mängder.

4. Känslig för dofter?

Tänk på att olika sorters hyacinter doftar olika mycket, välj en med mindre kraftfull doft om du är känslig.

5. Måste man vattna hyacinter?

Hyacinter ska helst inte torka ut helt men vattna mycket sparsamt och aldrig på löken.

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.