Få tulpaner att hålla länge – fem tips

Så fixar du lång hållbarhet för dina tulpaner

Få tulpaner att hålla länge – denna eviga fråga i tulpantider. Här är våra bästa tips! 

Knappt hinner julen ut innan tulpanerna tas in och visst är det underbart! Det är inte konstigt att tulpanen faktiskt är svenskens favoritblomma. Deras färgrikedom och krispighet skänker hopp om att våren faktiskt ändå är på väg. Den kanske fortfarande befinner sig i hallen och tar på sig skorna, men den är i alla fall på gång. Och det är good enough för mig!

Det lyxiga med en tulpanbukett är ju också att den kan ha lång hållbarhet. Följ bara våra fem enkla tips för att få tulpaner att hålla länge.

Få tulpaner att hålla länge – våra bästa tips: 

1. Ge tulpanerna en ny snittyta

När buketten är nyköpt så ge blommorna en ny snittyta genom att skära av cirka 1 cm med en vass kniv. Ett trubbigt verktyg kan skada blommorna i onödan.

2. Kallt eller varmt vatten till tulpanerna? Kallt!

Låt tulpanerna vara kvar i sin förpackning och ställ dem i kallt vatten. Efter cirka en timme kan du ta bort förpackningen och arrangera din vackra bukett. Tips på bra bukettkompisar är till exempel blåbärsris, eukalyptus och ranunkel.

3. Byt vatten

Tulpaner i vas gillar att dricka friskt, kallt vatten och mycket av det. Byt vatten varje dag för att få dina tulpaner att hålla länge. När du byter vatten kan du också passa på att inspektera vasen, i en smutsig vas frodas nämligen bakterier som kan minska livslängden för din bukett.

4. Snitta om

Snitta om tulpanerna då och då, gärna varannan dag.

5. Placera smart

Ställ tulpanerna svalt, i alla fall på nätterna. Din tulpanbukett gillar inte värme eller direkt solljus och undvik också en placering nära fruktskålen, den kan få blommorna att tappa humöret alltför snabbt.

 

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.