Krukväxter på hösten

Fem sätt att ta hand om dina krukväxter på hösten

Efter en lång varm sommar väntar en mysig och härlig höst. Men hur känns hösten för dina krukväxter och hur kan man förenkla övergången till den kallare, mörkare årstiden? Plantedli ger dig fem tips hur du tar hand om dina krukväxter på hösten.

 

Fem tips hur du tar hand om dina krukväxter på hösten:

  1. VATTNA FÖRSIKTIGT

I takt med att solen försvinner går krukväxterna ner på sparlåga och behöver inte lika mycket vatten så fall inte för frestelsen att vattna på som vanligt. Gör det istället till en vana att känna efter med fingret om vattning verkligen behövs.

  1. SPRAYDUSCHA

Det börjar också så smått bli dags att skruva upp värmen inomhus vilket ger torrare inomhusluft. Dina krukväxter behöver därför duschas lite då och då för att undvika att växten börjar tappa blad eller får bruna bladkanter.  Akta dig dock för att använda en för hård duschstråle som kan skada krukväxten, säkrast är att använda en sprayflaska men är man orolig att skada inredningen är det en bra idé att ställa växten i duschen innan man sprayar.

  1. KOLLA EFTER OHYRA

Risken att drabbas av ohyra ökar också om inomhusluften är torr så när hösten smyger sig på finns det all anledning att inspektera dina älsklingar lite extra och särskilt efter den långa varma sommaren som vi har haft. Inspektera noggrant med jämna mellanrum och glöm inte bladens undersida. Hittar du något misstänkt så isolera krukväxten på en gång! De goda nyheterna är att ju tidigare du upptäcker angreppet, desto större chans är det att växten klarar sig.

  1. TILLSÄTT LJUS

Krukväxterna får betydligt mindre ljus under höst och vinter och det kan vara läge att tillsätta lite extra ljus i form av växtbelysning, särskilt om man försöker odla grönsaker eller örter eller det rör sig om frösådder. Det kan också behövas om man vill ha krukväxter längre in i rummet (och det vill man ju, helst i de här snyggingarna i höstig mässing!).

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.