Krukväxter under semestern

Hur får man krukväxterna att överleva semestern?

Krukväxter under semestern, detta gissel och källa till oro! Alla som har huset fullt av krukväxter känner väl till den krypande oron som kommer när det börjar närma sig semestertider. Visst, det är härligt med ledighet och skönt att få komma bort lite – men mina krukväxter då?!

Det finns dock några tricks för att se till att krukväxterna klarar sig, här kommer våra bästa tips! 

 

Krukväxter under semestern – våra bästa tips: 

Om man ska vara borta några dagar, upp till en vecka, brukar det räcka med en ordentlig vattning och att man flyttar krukväxterna till en skuggig plats. Ska man vara borta lite längre är det bra om man har möjlighet att flytta krukväxterna till en källare eller liknande lite kallare, mörk plats.

Ett enkelt sätt att ge de bästa förutsättningarna för dina krukväxter under semestern är att se till att innan semestern plantera om de växter som börjar växa ur sitt nuvarande boende, så torkar de inte ut lika snabbt. Men fall för guds skull inte för frestelsen att plantera i en alltför stor kruka, det leder till en helt annan uppsättning problem. Låt rötterna avgöra och – when in doubt – flytta upp en krukstorlek i taget för säkerhets skull.

 

Så vattningen då? Har man med riktigt törstiga krukväxter att göra kan de ju få fira semester ståendes i lite vatten i badkaret, annars kan det räcka med ett hemmagjort bevattningssystem. Ja, alltså en uppochnervänd petflaska. Kolla också in plantstraws, det kan vara den räddare i nöden som du letat efter!

 

Men det äldsta tricket för att hålla sina älsklingar på gott humör när man är på resande fot är ändå fortfarande det bästa. Skaffa en fellow crazy plant person som inte bara kan vattna utan som du även kan lita på inte kommer att dränka eller på annat sätt mörda dina krukväxter i din frånvaro. Eller förresten, skaffa några stycken för säkerhets skull.

Lycka till och hoppas att semestern blir ljuvlig!

Och du, glöm inte att unna dina överlevande växter nya outfits till hösten, vi har massor.

 

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.