3 snygga växttrender 2019

Stora växttrender 2019

Äntligen! Nytt år, nya möjligheter och framför allt – nya härliga växttrender! Viljan att inreda med växter är fortsatt stark och fastän många härliga växttrender består så finns det några som ser ut att växa sig ännu starkare under våren (pun intended).

3 stora växttrender 2019:

1. Variegerade blad

Redan under förra året förälskade vi oss men det är under år 2019 som det blir kärlek på riktigt – vi pratar såklart om variegerade blad! Variegerade växter är brokbladiga, dvs. vars blad kan skifta i alla möjliga färger. Några exempel är grönt/vit, grönt/gult, grönt/gult/orange/rött. En variegerad växt som varit och fortfarande är superpopulär är Monstera Variegata vars blad skiftar i grönt och vitt. Men 2019 är det år då de variegerade växterna flyttar in i hemmen på allvar och den mest populära variationen under den pastelliga våren är såklart de som skiftar mot rosa. Matcha med en rosa kruka för bästa effekt!

2. Inomhusdjungel

I år blåser det starka 70-talsvindar, inte minst i vår inredning. Och i sann 70-talsanda är det storbladiga gröna växter en masse som gäller! Målet är egentligen att skapa sig en egen liten djungel hemma och för att få plats med så många växter som möjligt bygger man på höjden med hyllor och amplar. Inspireras av hashtaggar som #urbanjungle och #plantshelfie på Instagram och sätt igång! Och om du redan är i full färd med att växa fram din egen hemmadjungel så har vi inredningen för dig. Patinerade lerkrukor passar också perfekt in i en 70-talsinspirerad inredning.

3. Mönster och former

En trend som må vara tätt förbunden med de variegerade bladen men som ändock behöver en egen rubrik är mönster och former! I år så är det intressanta mönster och former i växterna som lockar och det gäller både blad och stam. Ett typiskt exempel är Alocasian som finns i många vackra variationer, se bara på Amazonskölden som har ett distinkt mönster på de stora sköldformade bladen och Zebraskölden vars stjälkar är vackert zebramönstrade. Kalatean bjuder också på oändligt många intressanta och vackra mönster, till exempel Calathea musaica med  sina mosaikmönstrade blad. Matcha din mönstrade växt med en vackert mönstrad kruka för extra effekt!

Ett underbart växtår önskar vi er!

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.