Att tänka på när du köper en ny växt

Inspektera noga och slipp ohyra och dålig kvalitet

Vi vet precis hur det är, du har drömt om den där växten i en evighet och helt plötsligt står den där! Rakt framför näsan på dig. Men vänta nu, ser inte hon där borta ut att snegla lite extra på DIN växt?! Bäst att genast ta växten under armen och springa till kassan! Du får kolla den lite extra när du kommer hem, tänker du, men det glöms såklart bort i glädjeyran. App, app, app! Nu, min vän, har du köpt den berömda grisen i säcken.

Det är alltid en stress för en växt att flytta, vilket tyvärr kan innebära att en växt av dålig kvalitet inte fixar flytten eller att ett utbrott av ohyra blir tydligt först en tid efter du tagit hem den nya växten. Det är således viktigt att se till att dina nya kärlek är ett praktexemplar vid tiden för inköpet! Och vi hjälper dig såklart. Kolla in vår instruktionsvideo eller läs våra enkla tips nedan. 

Att tänka på när du köper en ny växt – fem tips! 

  1. Titta nog på växten i allmänhet, ser den pigg ut? Hur är färgerna? Om den inte ser så pigg ut är det kanske värt att vänta på ett bättre exemplar. Tänk på att flytten hem till dig är en extra stress för växten så se till att den är i toppform i affären.
  2. Inspektera bladen, stammar och bladfästen. NOGA. Glöm inte undersidan av bladen, där kan det gömma sig både det ena och det andra. Ser du små märken, djur eller spindelväv är det definitiva varningstecken!
  3. Ja, man får vara lite fräck och ta upp växten ur innerkrukan, så länge man är försiktig så klart. Titta på rötterna – ser de friska ut? Kolla också på jorden efter beläggningar och andra konstigheter.
  4. Yay! Din drömväxt har passerat inspektionen och kan tas hem. Välkomna den hem med en ordentlig sprayning av såpavatten (ca 1/10 såpa).
  5. För säkerhets skull, låt växten stå isolerad från dina andra älsklingar under ett par veckor. Stressen av en flytt kan locka fram ohyran så försök ha tålamod i alla fall 2-3 veckor.

Lycka till med växtshoppingen! 

Snygga krukor till din nya växt 

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.