Gröna trender från FORMEX 2018

Ett säkert hösttecken är att FORMEX går av stapeln på Stockholmsmässan. Tusentals trendhungriga inköpare från hela landet får möjlighet att se höstens och vinterns trender och fylla på sina lager med nyheter, ofta iklädda sina bästa outfits. Jag är fortfarande i chock över hur många som orkar gå en hel dag i stilettklackar! Måste öva, eller nej förresten, kom precis på att jag inte orkar. Det var i alla fall ett enda härligt virrvarr av allt från informerande föredrag till krimskrams och såklart – fantastiskt design och inspiration!

Gröna trender i fokus

För en planttant var det en härlig tillställning och det var mycket fokus på just växter och krukor. Några exempel är den brittiska inredaren Abigail Ahern, känd för att göra konstgjorda växter som faktiskt är snygga, som hade en utställning i entréhallen och krukmakaren Stefan Andersson som visade upp sina fantastiska verk.

Vidare höll Kristina Darth från Mäster Grön ett föredrag där hon pratade om hur det ser ut just nu i den gröna världen. Naturligtvis pratade hon om planstagram, dvs. den del av instagram där plantmänniskor träffar likasinnade och visar sina växter för varandra (något förenklat). Kristina pratade om att trenden med gröna växter är fortsatt stark, eventuella blommor är ofta sekundära. Det är vackra blad man är ute efter idag! Det kan ju vara en förklaring till att monsteran, som både växt och som mönster, är fortsatt stark och att palettblad med dess oändliga variationer har tagit den gröna världen med storm. En bubblare inom de gröna växterna är Kroton, håll ögon (och planstagram) öppna!

Att duka med ätbara växter

Kristina lyfte även trenden att duka bordet med ätbara växter, till exempel örter eller lök. En trend som vi fullkomligt älskar! Vi ställer gärna våra örter på bordet i de här krukorna från OYOY, de har den perfekta storleken och är garanterat något gästerna kommer att lägga märke till.

Vår favorit bland de gröna trenderna

Slutligen tog Kristina upp en fantastisk aspekt av den gröna världen, nämligen att plantmänniskor är så vänliga och hjälpsamma mot varandra. Här ger man komplimanger och tips, inte hårda ord. Och det är nog ändå Plantedlis absoluta favorittrend.

 

Krukor i det här inlägget:

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.