Jultrender växter och blommor 2019

5 tips på jultrender 2019

Äntligen dags för vår spaning om jultrender växter och blommor 2019! Något av det bästa med december (förutom julskinkemackorna) är ju att få inreda hemma med julens blommor och växter. Vi har gjort en djupdykning i vad som gäller för jultrender växter och blommor 2019 och här kommer våra fem bästa tips. God jul! 

Jultrender växter och blommor 2019

1. Ta in naturen 

I år vill vi ta in naturen i hemmet! Granris får rama in våra fönster och dukningar och kottar i olika storlekar blir en klockren dekoration. Precis som föregående år så tar vi gärna in grenar som tillsammans med en snygg vas och stilrent julpynt blir en vacker juldekoration med en nordisk och sval känsla. 

De snyggaste julgrupperna är ordentligt rustika och har en naturnära känsla med olika typer av mossa, kottar tillsammans med den lite spretigare julrosen eller en mindre barrväxt. En naturligt patinerad lerkruka passar perfekt till ett sådant arrangemang.

2. Adventsljusstake i kruka 

Den snyggaste adventsljusstaken gör du själv genom att ta din favoritkruka och lägga lite oasis i botten. Där kan du sen sätta fyra ljus i en storlek som fungerar för krukan och lägg ett lager snygg mossa över. Pynta med kanelstänger, kottar eller en liten växt.

 

 

3. Mysigt och dova kulörer

De mysiga dova färger som varit populära länge funkar också till jul! Mörka, mjuka nyanser av blått, grönt och lila kombinerat med brända toner som mörkt rött eller rosa känns klockrent år 2019. Mjuka material som pälsfällar och sammet passar perfekt till den här stilen. Tolka stilen genom att göra din egen lilla julgrupp av vacker mörkgrön mossa och en mörkröd blomma eller klargrön rumsgran i en blå kruka. Så vackert!

4. Klassikerna 

Vad gäller julens växter och blommor så är klassikerna helt rätt i år. Vi pratar såklart om julstjärnan, amaryllis och hyacint men det finns även några som är på god väg att bli lika klassiska runt juletid. Den spröda och vackra julrosen finns i många olika varianter och är tacksam att ha i julgruppen. Rumsgranen börjar också bli standard i juletider och framför allt i små boenden där det inte finns plats för en julgran.

En klassisk kombination mellan frodigt grönt granris och klaraste rött, i form av till exempel blommor, äpplen eller fina band, ses också överallt i år.

 

5. Inred med vintergrönt utomhus

Det är inte bara inomhus som vi vill inreda med grönt den här julen, vi vill även smycka uteplatser, balkonger och trädgårdar med julens växter. Ett tydligt exempel är kransarna som i år får ta mer plats än någonsin. De får gärna vara riktigt stora och gröna eller ordentligt genomarbetade och smyckade. Snyggast är att ha flera stycken i olika storlekar nära varandra. 

Ett enkelt sätt att få julkänsla är såklart att placera ut barrväxter eller julros i din trädgård eller på balkongen. Absolut snyggast blir de tillsammans med patinerade lerkrukor som ger den perfekta rustika känslan och även den dränering som behövs för att hålla växterna vid liv. Kombinera med ljuslyktor eller ljusslingor för extra stämning!

 

 

Letar du efter julklappar? Kolla in hela vårt sortiment här! Om du skriver present i orderkommentaren så slår vi dessutom in din julklapp i ett fint paket! 

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.