Lättskötta växter

Lättskötta växter för dig som inte har gröna fingrar

Våra bästa tips på lättskötta växter kommer här, på allmän (nåja) begäran.

Ofta när folk hör att Plantedli är en webshop med krukor och växtrelaterad inredning så reflekterar de över sina egna växtrelationer. En stor del av våra kunder är naturligtvis växtgenier som diskuterar jordblandningar och letar efter den perfekt variegerade ovanliga växten men vi möter också många som inte riktigt har kommit i kontakt med sina gröna fingrar. Men som tur är så måste man inte vara bra på växter eller ens tycka att det är kul för att kunna njuta av ett någorlunda grönt hem. Det gäller bara att vara smart och välja lättskötta växter!  

 

Här är våra tips på snygga lättskötta växter som alla kan hålla liv i

1. Zamiakalla (Garderobsblomma)

Den vackra och lite spretiga garderobsblomman är riktigt tacksam. Den behöver inte särskilt mycket ljus och kan därför stå lite längre perioder även på mörkare platser, därav namnet garderobsblomma. Undvik att ställa i direkt sol och vattna inte särskilt ofta, så klarar garderobsblomman det mesta.

2. Svärmorstunga

Svärmorstungan är snyggingen av lättskötta växter och det finns i många olika varianter som varierar i storlek och färg. Vår favorit är den riktigt höga som kan bli cirka en meter. Kombinera med en supersnygg kruka på ben för en riktigt iögonfallande inredningsdetalj! Och det bästa av allt? Det är inga problem att ställa i växten i den där mörka hörnan där inget annat överlever.

3. Fredskalla

Om man inte har så gröna fingrar men ändå är sugen på regelbunden blomning så kan vi rekommendera Fredskallan! Den kräver lite mer vattning än övriga växter på den här listan men passar ändå perfekt för den som inte är så växtkunnig. Den säger nämligen tydligt till när den behöver vattnas, genom att bli hängigare än vad man känner sig på nyårsdagen. Den kan dessutom vara ledsen ett bra tag men blir pigg och glad när den får nytt vatten. En annan bra sak med Fredskallan är att den pretty much sköter sig själv när man åker på semester om man ställer den i en badbalja eller ett badkar med lite vatten i.

4. Gullranka

Letar du efter lättskötta krukväxter som funkar som hängande växter i ampelkrukor? I så fall är Gullrankan din nya kompis! Den klarar sig på mörkare platser och behöver inte mycket vatten. Den är dessutom supertacksam att föröka. Det är bara att klippa av en del av rankan och sätta i vatten och snabbt som tusan gör den nya rötter som du kan plantera med växten för att ge den mer volym eller göra nya krukväxter av. En stickling med rötter är också en fin gå bort-present! Gärna med en tillhörande supersnygg kruka.

5. Konstgjorda växter

Konstgjorda växter har verkligen fått ett uppsving med den rådande växttrender och med all rätt! Nu snackar vi inte om de konstgjorda blommor med plastigt utseende som man växte upp med eller som finns på sämre restauranger på diverse charterorter. Nej, nej, idag är konstgjorda växter och blommor av hög kvalité och riktigt verklighetstrogna. De är perfekta för den där platsen där allting annat dör, till sommarstugan eller till den som inte lyckas hålla någon av de ovan uppräknande vid liv. Kolla till exempel in det svenska företaget By Faux som har riktigt fina konstgjorda krukväxter och träd.

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.