Påskpynta med påsklilja i kruka

Stylingtips och skötselråd för påsklilja i kruka

Ingenting säger väl påsk som fantastiska, gula påskliljor! Så fina som snittblommor i en vacker påskbukett men då kan man bara njuta av dem i några dagar. Så i år dekorerar vi istället påsken med det mer hållbara alternativet – påsklilja i kruka! Med en snygg kruka och rätt styling kan det bli den absoluta kronjuvelen i påskdukningen. Och det bästa av allt, du kan återanvända dina påskliljor och njuta av dem i flera år! 

Skötselråd påsklilja i kruka 

  1. Påsklilja är en lättskött växt eftersom de har mycket näring lagrat i löken. De behöver alltså ingen extra näring.
  2. Vattna sparsamt när jorden är torr och var noga med att inte övervattna.
  3. Vattna inte på själva löken utan istället på jorden vid krukans kant.
  4. Placera påsklilja i kruka ljust men inte i direkt sol eller i anslutning till ett element eller annan stark värmekälla, då blommar påskliljan över alltför snabbt.
  5. När blomningen är över låter du bladen vissna ner helt, klipper sedan bort dem och planterar lökarna i trädgården. Då kan du njuta av dina ljuvliga påskliljor i många år till. Snacka om återbruk! 

 

Stylingtips för påsklilja i kruka 

  1. Poppa till påsken genom att plantera dina påskliljor i snygga 80-talsdoftande, grafiskt mönstrade krukor, som snygga Toppu Pot. Det grafiska och gula ihop är verkligen vårens bästa kombination! 
  2. Om du vill göra en mer rustik dekoration, kanske till balkongen, uterummet eller trädgården, så är ett enkelt sätt att plantera påskliljan i en patinerad lerkruka. Mellan lökarna lägger du lite mossa. 
  3. Påskens absolut snyggaste kruka är stilrent äggformad, som den vackra Äggvasen
  4. Ett enkelt och snyggt arrangemang får du genom att vira en krans av björkris och lägga runt påskliljorna, på krukans kant. 
  5. Snyggaste utomhusdekorationen får du genom att plantera påskliljor på rad i en långsmal kruka
N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.