Plantstagram: Plantedli möter thehults!

Personerna och växterna bakom plantstagram kontot

Planstagram- hört talas om det någon gång? Enkelt uttryckt, det är vad vi dedikerade växtföräldrar kallar den del av instagram som är tillägnade till våra växter. Och precis som på instagram i allmänhet så finns det vissa konton på plantstagram som bara är lite härligare än andra. Som står ut från mängden och ger massor av inspiration. Thehults är verkligen ett sådant! Med underbara och ovanliga växter, snygga miljöer och trevliga texter är kontot ett måste att följa på Planstagram.

Plantedli hade ynnesten att få besöka Andreas och Linda Hult, paret bakom @thehults, och använda deras fantastiska växter som modeller för våra krukor (a match made in heaven, needless to say) och vi passade samtidigt på att fråga allt som vi någonsin undrat om personerna och växterna bakom kontot.

 

Plantstagram profilerna @thehults – vilka är ni?

Vi är Andreas och Linda Hult och bor i Linköping sedan 2007, älskar mat och dryck, design och arkitektur och så växter såklart!

Vi startade instagramkontot i februari/mars 2018 och visste väl inte riktigt från början vad det skulle bli av det, men vi började med ett fokus på inredning och växter. Efterhand märkte vi att det var växterna som folk ville se så det blev naturligt att fortsätta på det spåret. Nu är det växter i fokus och gärna i kombination med design och konst.

 

Hur startade ert intresse för växter?

Mitt intresse började redan under uppväxten på 80-talet då mamma hade mycket ormbunkar och gullrankor, som ju var ”the shit” på den tiden, berättar Linda. Men visst följde några år när jag bodde själv som växterna kanske inte alltid fick det de behövde utan behövde flytta hem till mamma för lite extra omvårdad med jämna mellanrum. Men så för några år sedan fann jag tillbaka till intresset och bestämde mig för att skaffa lite mer växter. Samlingen växte då från cirka 25 till kanske upp emot 100 växter på ett år!

Andreas har också växt upp med ett intresse, framför allt av trädgårdsbiten eftersom hans mamma arbetar som landskapsarkitekt. Andreas har också ett stort intresse av inredningsdelen, så han tänker mer på hur man inreder med växter än på växtskötseln i sig.

Vi vet att det är svårt, men om ni måste välja en favoritväxt? 

Vi gillar gröna växter, det behöver inte alls vara några spektakulära blomningar utan det är mer djungelkänslan som vi letar efter, berättar Linda. Men drakalocasier har ju blivit lite av vårt signum, i och med hashtaggen #dragonscalesaturday där vi visar upp just drakalocasier. Och de är ju sjukt häftiga! Det är roligt att många sitter och väntar på just de inläggen.

Andreas påpekar att en del av växtintresset också ligger i samlandet, i jakten på nya och ovanliga växter.

Som ni vet är vi tokiga i krukor, hur viktiga är krukorna för er?

Krukan är superviktig och jag ser krukan och växten som en helhet. Det gör att vi ofta flyttar runt växter och krukor, berättar Andreas. Det ökar livslängden på både växten och krukan, för det finns ju oändligt många kombinationer. Det är roligt när man flyttar över en växt till en kruka som man inte alls tror ska funka och så ser det jättebra ut. Ibland vill man lyfta fram växten men ibland kanske man vill att krukan ska få skina. Det är ett enkelt sätt att byta känslan i sin inredning.

 

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.