Fem tips för att få rosor att hålla länge

Så fixar du lång hållbarhet för dina rosor

Inget säger väl romantik och alla hjärtans dag som ett stort fång rosor. Eller jo förresten, det gör ju faktiskt en supersnygg vas! Och då har ni verkligen hittat till rätt webbshop. Så varsågod att botanisera och när du sedan har fått ihop ditt fina arrangemang så vill du ju njuta av det länge, länge. Lätt fixat! Följ bara dessa fem enkla tips för att få rosor att hålla länge. 

1. Köp rätt rosor

Se till att köpa rosor som är på väg att slå ut, undvik de hårdaste knopparna som kanske aldrig slår ut.

2. Ge rosorna en ny snittyta

För att få rosor att hålla länge så se till att snitta om rosorna med ett diagonalt snitt. Se till att kniven är både ren och vass för att inte skada dina rosor i onödan.

3. Kallt eller varmt vatten till rosorna? Varmt!

Rosor trivs bäst i varmt vatten, cirka 40 grader är lagom.

4. Håll rent och byt vatten

Rosor är känsliga för bakterier så se till att vasen hålls ren och plocka upp blad som trillat ner i vattnet. För att få rosor att hålla länge är det bra att byta vatten varje dag och ge rosorna nya snittytor varannan.

5. Placera smart

Ställ gärna rosorna svalt, i alla fall på nätterna. Din rosbukett är inte förtjust i värme eller direkt solljus och undvik också en placering nära fruktskålen, den kan få blommorna att tappa humöret snabbare.

Vaser till dina rosor

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.