Plantedli tipsar: Inred med luftrenande växter

Att gröna växter inomhus är supersnyggt visste du nog redan (du har ju hittat till Plantedli) men visste du att växter även fungerar som luftrenare?

Växter överlag tar upp koldioxid och avger syre, men vissa är särskilt bra på att neutralisera luften från gifter som bensen, formaldehyd och andra kemikalier som är vanliga i våra hem. Här kommer tre tips på riktiga snyggingar som också gör det lättare att andas – allt man kan vilja ha i en planta med andra ord (eller i en partner, men det kan vi tyvärr inte hjälpa till med, vi säljer krukor här).

Fredskallan är en riktig favorit! Den både renar luften från en mängd skadliga ämnen och fungerar luftfuktande. Den är dessutom så enkel att ta hand om. Den kommer att meddela dig tydligt när den behöver vatten, genom att se än mer hängig ut än vad man känner sig på nyårsdagen. Är man lagd åt andra hållet och har för vana att vattna ihjäl sina darlings behöver man inte heller oroa sig, fredskallan är en sumpväxt och kan till och med stå i lite vatten. Ställer man den ljust får man dessutom njuta av mycket blommor! Win, win, win, win!

Fredskallan kommer med lite TLC snabbt växa sig stor och du kommer att behöva en större kruka, till exempel den här.

En annan skicklig luftrenare och dessutom stilren växt är svärmorstungan (som min mamma envisas med att kalla farmors tunga, en missuppfattning som beror på hennes relation med min farmor, får man väl anta). En stor fördel, förutom att den tar upp koldioxid och gifter, är att den funkar bra även i skugga så den är perfekt när man behöver lite grönska längre in i rummet.

Svärmorstungan kan med fördel ställas i en högre kruka eller varför inte användas som rumsavskiljare i en planteringslåda! Prova med Kana Pot från coola märket OYOY, eller ha flera i en snygg planteringslåda från Hübsch.

Och såklart – gullrankan! Denna underbara klassiker är inte bara supertrendig just nu utan också en riktig luftrenare. Andra härliga fördelar är att den är enkel att ha att göra med, kan få otroligt långa rankor och dessutom är lätt att föröka. Plantera i en snygg ampelkruka, som denna fina rosa kruka från Hübsch. Den kommer i set om två så det finns plats för en stickling!

Glöm inte att duscha och damma av dina växter då och då för att de verkligen ska kunna göra sitt jobb.

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.