Trendiga växter på Formex 2019

Spännande trendiga växter enligt vårens Formex

Formex är ett ypperligt tillfälle att hitta nya spännande produkter, spana in de senaste trenderna och för en växt- och blomnörd är det minst lika spännande att se hur man har valt att dekorera montrarna! Här är en del av våra spaningar om trendiga växter 2019 och det blir en grön, skön vår vill vi lova.  

Trendiga växter på Formex våren 2019

Krukväxttrender

Alltså, Monsteran går ingenstans! Och då menar jag verkligen ingenstans för den var baske mig överallt. Man kunde snabbt konstatera att Monsteran vidhåller sin plats som inredningsvärldens älsklingsväxt – både i kruka, vas och som mönster.  Har du också en trendig Monstera hemma? Läs om hur du på bästa sätt tar hand om den här

Trenden med stora inomhusträd fortsätter men i vår handlar det mindre om stora bladverk och mer om en uppseendeväckande stam och stora, robusta krukor, gärna i gråskala. Har du en fiolfikus? Stamma upp den så den får en trädform!

En intressant trend som kommer mer och mer är faux botanicals, alltså konstgjorda växter och blommor. Men det är inte de plastblommor som mormor och morfar hade i en svan i finskåpet – nej, nej, detta är riktigt välgjorda och verklighetstrogna skapelser i olika material och kan vara det perfekta valet för det där mörka hörnet där alla växter go to die. 

trendiga växter monstera
trendiga växter faux botanicals

Blomstertrender

Naturligtvis fanns det en tydlig vårlängtan på Formex, vilket manifesterades bland annat genom grenar med körsbärsblom eller knoppar och videung. Vackert så det förslår! Men den vårigaste och tydligaste av gröna trender var smålökarna som verkligen fanns i var och varannan monter.

Skir, spröd blomster var också ett vanligt inslag på mässan och allra populärast var den underbara brudslöjan! Kanske har det något att göra med att den också fungerar utmärkt som torkad, som ju är en annan stor trend då höstens stora hype med torkade buketter bara fortsätter. På Formex kunde man se torkat vass, gräs och blomster i alla konstellationer och de modigaste hade gjort vackra installationer av torkade växter, såsom stora blomstermoln eller andra hängande dekorationer.

trendiga växter
trendiga växter torkade buketter

Blir du inspirerad av att testa några av vårens trendiga växter så har vi de perfekta produkterna för dig! 

Nä, nu tar vi vår, eller hur? Kan någon säga till vintern? 

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.