Möt våra märken: MYYA

Vilka är Myya?

Plantedli älskar Myya! Supersnygga krukor och coola kvinnliga entreprenörer, i vår bok blir det inte mycket bättre än så! Vi vill såklart veta mer om Myya och frågar man inget så får man inget veta. Så vi frågade helt enkelt kvinnorna bakom märket, Mimmi Silesius och Lucinda Lim.

Vilka är Myya?

Vi är två kvinnor som gillar inredning, möbler och design och har jobbat med det i många år. Lucinda har jobbat som inköpare i England och importerat och varit underleverantör till många svenska varumärken. Mimmi är formgivare som designar inredning och belysning med glas som sitt speciella område och har jobbat åt svenska glasbruk och utländska tillverkare och fabriker. Vi bor båda i Sverige, men träffades genom jobb i Asien. Lucinda skulle nämligen beställa en kollektion vaser av en asiatisk tillverkare. Mimmi var formgivaren och när vi kommunicerade insåg vi att båda bodde i Sverige och bara 30 min ifrån varandra. Det var början på vår vänskap och drömmen om ett eget varumärke.

Vad inspirerar er?

Lucinda inspireras av alla olika kulturer, och positiva människor hon möter världen över genom sina affärsresor för Myya och andra företag. Mimmi inspireras av romantiska intryck i naturen och det som gör vardagen mer poetisk, som till exempel en himmel full av uttrycksfulla moln.

Varför valde ni att börja med just krukor?

Vi älskar blommor och växter! Vi båda skulle vilja ha orangerier stora som palats, men Lucinda reser så mycket att växterna aldrig skulle överleva. Men drömma kan man ju! Mimmi är uppväxt i ett hem som bestod av det mest grundläggande och funktionella och inget utöver det, så växter och grönska var aldrig aktuellt. Och det man inte får som barn vill man ju ha när man får bestämma själv!

 

Vad har ni för stylingtips med era produkter?

Det som är så bra med våra krukor är att man kan använda dem som förvaring om man vid någon period inte har några växter. En favorit till våra krukor är Silvereken, dess matta och nedtonade färg samspelar bra med den oglaserade matta ytan på våra krukor.

Alla produkter från fantastiska Myya ser du här

Myya
N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.