Vårfixa krukväxter – 3 snabba tips

Så förbereder du dina krukväxter inför sommaren

Spenderar du också betydligt mycket mer tid hemma än vanligt just nu? I så fall har vi den bästa och mest terapeutiska sysslan för dig – nämligen att vårfixa krukväxter! 
 

I dessa konstiga tider finns det i alla fall en anledning att glädjas – våren är på väg! Dagarna är ljusare, små vårblommor hittar upp och knoppar börjar synas. Och ni vet ju vad som är det allra, allra bästa med våren – ÄNTLIGEN börjar våra krukväxter bli välmående och spännande igen. Det blommar! Det kommer nya blad! Det växer så det knakar i krukorna! Som vi har längtat.

Men med våren kommer lite nya förutsättningar för dina växter och om ni är nya i plant-gamet kan det vara bra att tänka på några saker lite extra när vintern slår om till vår. Här är våra enkla tips för hur du kan vårfixa krukväxter

Vårfixa krukväxter – 3 enkla tips

 

1. Följ ljuset! 

Du kanske har märkt att det har blivit lite ljusare (om inte, dra upp persiennerna – det är vår). Det innebär ändrade förutsättningar för dina växters placeringar. Gå en runda och inventera – står dina krukväxter på en plats som återspeglar deras naturliga miljö? Så gott det går naturligtvis, jag kan ju inte be dig göra om vardagsrummet till en regnskog. Men om du gör det, kontakta mig gärna för ett hemma hos reportage!

Det kan till exempel finnas anledning att flytta några växter från de fönster som får allra mest sol för att förhindra brännskador. Känner du att du skulle behöva en fönsterbräda längre in i rummet? Problemet löses enkelt med flyttbara blomsterbänkar och piedestaler.

2. När ska man börja med näring? 

Näring is caring och en enkel huvudregel är att ge sina krukväxter näring under perioden mars-september. Det kan vara bra att börja med att ge lägre en lite lägre dos än den som står på förpackningen för att arbeta sig upp till normal dos. Lite som sommarens rosévinskonsumtion! 

3. Plantera om 

Våren är den bästa tidpunkten för att plantera om sina växter så gå en liten runda och titta efter. Verkar någon växt lite hängig, tappar sina nedersta blad eller bladen har börjat blekna? Ta upp växten ur krukan och kolla! Om jorden är torr och trist eller krukan full med rötter så är det dags att plantera om och ge växten ny näringsrik jord. Är du nybörjare på det här med växter så kolla gärna in våra enkla instruktioner och vår instruktionsvideo på youtube

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL
Payson logo

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.