Vårfixa krukväxter – 3 snabba tips

Så förbereder du dina krukväxter inför sommaren

Du glömmer väl inte att vårfixa dina krukväxter?

Ja men hörrni, nu får man väl verkligen säga att våren är här! Det är tjugo grader varmt ena dagen och snöblandat regn nästa, man vet aldrig vad man ska ha på sig och alla är förkylda. Eller pollenallergiska!

Skämt åsido, det är verkligen en helt underbar årstid och så fantastiskt att följa hur naturen slår ut i blom. Men om vi ska vara ärliga plantföräldrar här – det bästa är såklart att våra krukväxter äntligen börjar bli välmående och spännande igen. Det blommar! Det kommer nya blad! Det växer så det knakar i krukorna! Som vi har längtat.

Men med våren kommer lite nya förutsättningar för dina växter och om ni är nya i plant-gamet kan det vara bra att tänka på några saker lite extra när vintern slår om till vår. Här är våra enkla tips för hur du kan vårfixa krukväxter!

Vårfixa krukväxter – 3 enkla tips

1. Följ ljuset! 

Du kanske har märkt att det har blivit lite ljusare (om inte, dra upp persiennerna – det är vår). Det innebär ändrade förutsättningar för dina växters placeringar. Gå en runda och inventera – står dina krukväxter på en plats som återspeglar deras naturliga miljö? Så gott det går naturligtvis, jag kan ju inte be dig göra om vardagsrummet till en regnskog. Men om du gör det, kontakta mig gärna för ett hemma hos reportage!

Det kan till exempel finnas anledning att flytta några växter från de fönster som får allra mest sol för att förhindra brännskador. Känner du att du skulle behöva en fönsterbräda längre in i rummet? Problemet löses enkelt med flyttbara blomsterbänkar och piedestaler.

2. När ska man börja med näring? 

Näring is caring och en enkel huvudregel är att ge sina krukväxter näring under perioden mars-september. Det kan vara bra att börja med att ge lägre en lite lägre dos än den som står på förpackningen för att arbeta sig upp till normal dos. Lite som sommarens rosévinskonsumtion! 

3. Plantera om 

Våren är den bästa tidpunkten för att plantera om sina växter så gå en liten runda och titta efter. Verkar någon växt lite hängig, tappar sina nedersta blad eller bladen har börjat blekna? Ta upp växten ur krukan och kolla! Om jorden är torr och trist eller krukan full med rötter så är det dags att plantera om och ge växten ny näringsrik jord. Är du nybörjare på det här med växter så kolla gärna in våra enkla instruktioner och vår instruktionsvideo på youtube

Svårare än så är det inte att se till att dina växter möter våren med de bästa förutsättningarna! Och du, dina växter förtjänar nya gulliga vårkläder! Vi har massor, kolla bara här.

N
Snabb och säker betalning med Payson
N
Fraktfritt över 500 kr
N
Snabb och säker leverans med DHL

Följ oss

Nyhetsbrev

Få 10% rabatt på ett köp när du prenumererar på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrevet kommer med Plantedlis bästa tips, nyheter och exklusiva erbjudanden.